Meta Quest 3: O ultimă șansă în războiul căștilor VR

Meta se pregătește să lanseze Meta Quest 3, un headset VR care ar putea fi ultima lor șansă de a câștiga războiul căștilor înainte ca acesta să înceapă cu adevărat1. Cu un preț de 499 dolari, Quest 3 costă la fel de mult ca o consolă PS5 sau Xbox Series X, iar Meta va trebui să depășească apatia jucătorilor pe care i-a dezamăgit de-a lungul timpului1.

Ce aduce nou Meta Quest 3?

Meta Quest 3 va fi un upgrade semnificativ față de Quest 2, având un design mai subțire, un nou chipset Qualcomm Snapdragon și suport pentru color passthrough4. Cu toate acestea, va avea un preț mai mare: în timp ce Quest 2 are un preț de pornire de 299,99 dolari, Quest 3 va începe de la 499,99 dolari4. Meta a promis că va oferi mai multe detalii despre Quest 3 la evenimentul Meta Connect, care va avea loc pe 27 septembrie4.

Compatibilitatea jocurilor între Quest 2 și Quest 3

Meta CTO Andrew „Boz” Bosworth a confirmat că Meta va continua să ofere suport pentru jocuri pe Quest 22. Jocurile anunțate în Gaming Showcase vor fi compatibile atât cu Quest 2, cât și cu Quest 3, iar acest lucru se așteaptă să rămână norma pentru o perioadă îndelungată2. Cu toate acestea, nu este exclusă posibilitatea unor jocuri exclusive pentru Quest 3 sau a unor jocuri care să funcționeze cel mai bine pe Quest 32.

Jocuri anunțate pentru Meta Quest

Meta a prezentat recent o serie de jocuri VR care vor fi disponibile pe căștile lor Quest3. Printre cele mai notabile anunțuri se numără Asgard’s Wrath 2, un sequel al RPG-ului de acțiune-aventură Asgard’s Wrath3. Meta promite că acesta va fi un joc mare, cu o campanie care depășește 60 de ore și un mod roguelite3.

Închiderea unor jocuri Oculus fără explicații

Meta a închis trei jocuri Oculus fără explicații: Dead and Buried, Dead and Buried II și Bogo6. Aceasta nu este prima dată când compania închide jocuri fără a oferi motive, ceea ce ar putea face ca jucătorii să se gândească de două ori înainte de a cumpăra un joc pe platforma lor6.

În concluzie, Meta Quest 3 reprezintă un pas important înainte pentru companie în ceea ce privește tehnologia VR. Cu un design îmbunătățit, un nou chipset și un preț mai mare, Meta speră să atragă atenția jucătorilor și să își consolideze poziția pe piața căștilor VR. Cu toate acestea, succesul lor va depinde în mare măsură de capacitatea de a oferi jocuri atractive și de a menține încrederea jucătorilor în platforma lor.

Releated