Microsoft intenționează să achiziționeze Activision Blizzard săptămâna viitoare

Potrivit unor rapoarte recente, Microsoft ar urma să finalizeze achiziționarea Activision Blizzard în valoare de 69 miliarde de dolari săptămâna viitoare, pe 13 octombrie, așteptând doar aprobarea finală din partea Regatului Unit1. Dacă tranzacția va fi aprobată, aceasta se va încheia cu doar cinci zile înainte de termenul limită stabilit de Microsoft și Activision, 18 octombrie1.

Aprobări și obstacole în calea achiziției

Luna trecută, Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Regatul Unit a aprobat în mod provizoriu achiziția Microsoft a Activision Blizzard, după ce a fost prezentat un nou acord care includea vânzarea diviziei de jocuri în cloud către Ubisoft, creatorul jocului Assassin’s Creed1. Aprobarea finală din partea CMA este așteptată săptămâna viitoare, deschizând astfel calea pentru finalizarea fuziunii imediat după1. Microsoft a învins deja Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din SUA în instanță, a obținut aprobarea de la Comisia Europeană și a încheiat un acord cu rivalul său în domeniul consolelor, Sony, pentru furnizarea jocurilor Activision pe PlayStation pentru un deceniu1.

Integrarea Activision Blizzard și viitorul jocurilor

Gândurile s-au îndreptat deja către integrarea afacerii Activision Blizzard în Microsoft și viitorul jocurilor precum Call of Duty. Într-un interviu acordat în august pentru IGN, șeful Xbox, Phil Spencer, a indicat că va fi nevoie de muncă pentru a aduce jocurile Activision Blizzard pe Game Pass odată ce tranzacția se va încheia1. Spencer a declarat: „Vreau să mă asigur că oamenii știu că există muncă pentru a muta efectiv jocurile pe Game Pass. Așadar, pentru cei care cred că tranzacția se va încheia și apoi totul va fi disponibil, nu este adevărat. Și nu a fost adevărat în alte achiziții pe care le-am făcut. Avem de făcut lucrări mecanice. Așadar, ne va lua timp, cu siguranță timp pentru a aduce jocurile în portofoliu”1.

În concluzie, achiziționarea Activision Blizzard de către Microsoft pare să fie aproape de finalizare, cu așteptări ca tranzacția să se încheie săptămâna viitoare. Cu toate acestea, va fi nevoie de timp și efort pentru a integra jocurile Activision Blizzard în portofoliul Microsoft și pentru a le aduce pe platforma Game Pass.

Releated