Oda Tehnologiei Pierdute în 2023

În fiecare an, lumea tehnologiei este martora unui ciclu nesfârșit de inovație și obsolescență. În 2023, am spus adio unor produse care, deși cândva promițătoare, și-au găsit sfârșitul. Printre acestea, Google Glass a fost retras de pe piață pentru a doua oară, demonstrând că unele idei, chiar și relansate, nu reușesc să prindă rădăcini în preferințele consumatorilor. AltspaceVR, platforma de realitate virtuală socială a Microsoft, și-a închis de asemenea porțile, marcând sfârșitul unei ere pentru entuziaștii VR.

Pe lângă acestea, am fost martorii dispariției unor produse de sănătate și fitness de la companii de renume, iar Netflix a trimis ultimul său DVD, punând capăt unei epoci simbolizate de plicurile roșii, o imagine iconică pentru începuturile serviciului de streaming. În ciuda schimbării numelui Twitter și a eliminării multor funcții de către CEO-ul Elon Musk, platforma încă supraviețuiește sub o nouă identitate.

Aceste retrageri ne amintesc că progresul tehnologic nu este linear și că fiecare inovație poartă în sine riscul eșecului. În timp ce ne pregătim să întâmpinăm noile descoperiri care vor modela viitorul, este important să ne amintim și de tehnologiile care au pavat drumul, chiar dacă acestea nu mai sunt prezente în viața noastră de zi cu zi.

Întrebări frecvente (FAQ)

 1. Ce este Google Glass?
  Google Glass este un dispozitiv purtabil cu realitate augmentată (AR) dezvoltat de Google, care afișează informații în câmpul vizual al utilizatorului.
 2. Ce era AltspaceVR?
  AltspaceVR era o platformă de realitate virtuală socială creată de Microsoft, care permitea utilizatorilor să interacționeze într-un mediu virtual.
 3. Cum a afectat Elon Musk Twitter?
  Elon Musk, după achiziția Twitter, a schimbat numele și a eliminat mai multe funcții ale platformei, dar aceasta încă funcționează sub o nouă identitate.

Explicații termeni

 • Realitate Augmentată (AR): Tehnologie care suprapune elemente virtuale peste lumea reală, vizibile prin dispozitive specifice.
 • Realitate Virtuală (VR): Mediu complet imersiv generat de computer, în care utilizatorii pot interacționa ca și cum ar fi parte dintr-o lume virtuală.
 • Streaming: Transmiterea continuă și în timp real a conținutului audio sau video prin internet, fără necesitatea descărcării complete a acestuia.

Releated

Pentru ce este singura aplicație UL?

Într-o lume în care tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, Samsung continuă să inoveze și să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin interfața One UI. Această interfață, concepută pentru a oferi o experiență mai curată, mai simplă și mai intuitivă, se adresează nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor de dispozitive mobile. One UI este mai mult decât […]