Planul Mare al Apple pentru a aduce AI generativ pe toate dispozitivele sale

Apple se pregătește să se alăture listei în continuă expansiune a companiilor tehnologice care integrează tehnologia de inteligență artificială generativă în portofoliul lor. Conform celor mai recente rapoarte, Apple dezvoltă în prezent o serie de caracteristici legate de inteligența artificială generativă pentru iPhone-uri, Mac-uri și alte servicii diverse2.

În etapa inițială, se spune că compania lucrează la îmbunătățirea Siri cu capacități de inteligență artificială generativă, care se așteaptă să devină funcționale cât mai curând posibil. Versiunea următoare a sistemului de operare iPhone – iOS 18 – se așteaptă, de asemenea, să câștige mai multe capacități de inteligență artificială generativă, iar compania explorează și modalități de a incorpora AI în aplicația sa pentru dezvoltatori, Xcode. Alte aplicații proprii, cum ar fi Apple Music, ar putea obține, de asemenea, capacități AI, inclusiv liste de redare auto-generate, similare cu ceea ce oferă Spotify. Chiar și aplicații precum Pages și Keynote se spune că vor primi o revizuire majoră a AI2.

Apple ia în considerare modalități de a implementa inteligența artificială generativă, inclusiv oferirea unei experiențe complete pe dispozitiv, o configurare bazată pe cloud sau o combinație a ambelor. În timp ce AI pe dispozitiv ar putea ajuta la protejarea confidențialității utilizatorilor, o implementare bazată pe cloud ar trebui să ajute Apple să ofere experiențe AI mai robuste. Cu branduri tehnologice majore precum Google, Microsoft și chiar Amazon oferind diverse servicii de inteligență artificială generativă utilizatorilor finali, Apple are cu siguranță mult de recuperat2.

În ciuda întârzierii sale în domeniul inteligenței artificiale, Apple a început să-și revizuiască strategia. În prezent, compania lucrează la dezvoltarea unui sistem AI nou, cu echipa sa revizuită Siri într-un mod care va afecta profund modul în care utilizatorii interacționează cu dispozitivele lor1. Această schimbare ar putea avea un impact semnificativ asupra modului în care Apple se poziționează în industria tehnologică în viitor.

În concluzie, planul Apple de a aduce inteligența artificială generativă în toate dispozitivele sale reprezintă un pas semnificativ înainte pentru companie. Cu toate acestea, succesul acestui plan depinde în mare măsură de capacitatea Apple de a depăși provocările tehnologice și de a se adapta la schimbările rapide din industria tehnologică.

Releated