Probleme de durată a bateriei cu watchOS 10: ce trebuie să știți

Actualizarea watchOS 10 și durata de viață a bateriei

Unii utilizatori de Apple Watch au raportat o scădere semnificativă a duratei de viață a bateriei după instalarea actualizării watchOS 10, indiferent de modelul pe care îl dețin1. Este important de menționat că versiunile beta ale software-ului sunt cunoscute pentru problemele legate de durata de viață a bateriei. Cu toate acestea, chiar și prima versiune publică a watchOS 10 poate provoca probleme temporare, deși este o versiune tehnic stabilă1. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă nu utilizați o versiune beta și întâmpinați probleme cu bateria, este posibil să fie o problemă temporară care se va rezolva în câteva zile. Dacă problema persistă, Apple va lansa cu siguranță o nouă versiune, cum ar fi watchOS 10.0.1, și problema ar trebui să se rezolve1.

Sfaturi pentru îmbunătățirea duratei de viață a bateriei

Dacă întâmpinați probleme cu durata de viață a bateriei pe Apple Watch, există câteva sfaturi pe care le puteți încerca pentru a îmbunătăți situația:

  1. Dezactivați afișajul permanent: Dacă aveți un Apple Watch Series 5 sau mai nou, cu un afișaj permanent, puteți economisi energie dezactivând această funcție în Setări > Afișare și luminozitate3.
  2. Utilizați modul de economisire a energiei: Dacă bateria se descarcă rapid, puteți apela la modul de economisire a energiei, care închide toate funcțiile, cu excepția orei, astfel încât ceasul să rămână funcțional până când îl puteți încărca din nou7.
  3. Verificați aplicațiile și widgeturile: Asigurați-vă că nu aveți aplicații sau widgeturi care consumă excesiv de multă energie. Dacă este necesar, dezinstalați sau dezactivați acele aplicații și widgeturi pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei1.

Dacă problema persistă și nu se rezolvă în câteva zile, este posibil să fie necesar să contactați Apple sau să așteptați o actualizare a software-ului care să abordeze problema1.

Releated