Samsung prezintă primul ecran MicroLED transparent la CES 2024

În cadrul evenimentului CES 2024, Samsung a surprins publicul cu prezentarea primului ecran MicroLED transparent din lume. Deși nu există încă detalii despre costul sau momentul în care această tehnologie va fi disponibilă pe dispozitivele de vânzare, Samsung a prezentat nu mai puțin de trei ecrane MicroLED transparente cu designuri ușor diferite.

Două dintre unitățile de demonstrație au avut sticlă colorată, ceea ce a făcut mai ușor ignorarea oricăror obiecte potențial deranjante din spatele panourilor. Un alt ecran părea la fel de transparent ca sticla obișnuită, având în plus un design fără ramă. În persoană, efectul pe care îl au ecranele transparente MicroLED ale Samsung este greu de descris, conținutul părând aproape ca un hologramă care plutește în aer.

Toate unitățile de demonstrație erau independente și aveau o grosime de doar aproximativ un centimetru, ceea ce adăuga și mai mult la iluzia unui ecran plutitor. În plus, datorită densității mari de pixeli a MicroLED-urilor, imaginile păreau incredibil de clare. Până acum, Samsung a prezentat doar aceste prototipuri, fără a oferi detalii suplimentare despre lansarea pe piață1.

Întrebări frecvente

Ce este un ecran MicroLED?

MicroLED este o tehnologie de afișare care utilizează diode emițătoare de lumină (LED-uri) microscopice. Fiecare pixel este o diodă LED mică care emite propria lumină, ceea ce permite un contrast mai mare și culori mai vibrante comparativ cu alte tehnologii de afișare.

Ce înseamnă că un ecran este transparent?

Un ecran transparent este un tip de afișaj care permite luminii să treacă prin el, similar cu sticla obișnuită. Acest lucru permite vizualizarea conținutului afișat pe ecran, dar și a obiectelor din spatele acestuia.

Ce este CES?

CES (Consumer Electronics Show) este unul dintre cele mai mari și mai importante evenimente de tehnologie din lume. Aici, companiile de tehnologie își prezintă cele mai recente inovații și produse.

Releated

Pentru ce este singura aplicație UL?

Într-o lume în care tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, Samsung continuă să inoveze și să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin interfața One UI. Această interfață, concepută pentru a oferi o experiență mai curată, mai simplă și mai intuitivă, se adresează nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor de dispozitive mobile. One UI este mai mult decât […]