Samsung QN900D: Un pas uriaș în viitorul televizoarelor inteligente

În era tehnologiei în continuă evoluție, televizoarele nu fac excepție. La CES 2024, multe branduri de renume au subliniat potențialul tehnologiei AI în îmbunătățirea performanței televizoarelor. Însă, nimeni nu a transmis acest mesaj mai clar decât Samsung, care a dezvăluit QN900D, noul său model de vârf 8K Neo QLED, ca parte a liniei sale de televizoare pentru 2024.

QN900D nu este doar un televizor, ci o capodoperă tehnologică. Acesta utilizează un nou cip de procesare conceput pentru a oferi o gamă largă de îmbunătățiri AI, care ridică calitatea imaginii și a sunetului la un nivel cu totul nou. Am avut ocazia să vedem această nouă tehnologie de procesare în acțiune la spațiul de expoziție al companiei.

În timp ce accentul a fost pus în principal pe capacitățile noului procesor al QN900D, există câteva aspecte de design care merită menționate. În primul rând, noul model prezintă ceea ce Samsung numește Infinity Air Design. QN900D este așezat pe un suport care a fost proiectat cu un efect de oglindă pentru a da impresia că televizorul plutește.

Întrebări frecvente

Ce este CES 2024?
CES (Consumer Electronics Show) este o expoziție anuală de tehnologie care prezintă cele mai recente inovații și tendințe în domeniul electronicelor de consum. CES 2024 este ediția din acest an a evenimentului.

Ce este un cip de procesare?
Un cip de procesare, sau procesor, este componenta unui dispozitiv electronic care execută instrucțiunile unui program de calculator. În cazul unui televizor, procesorul gestionează funcții precum calitatea imaginii și a sunetului.

Ce înseamnă AI?
AI este acronimul pentru Inteligența Artificială (Artificial Intelligence în engleză). Este un domeniu al informaticii care se concentrează pe crearea de sisteme capabile să efectueze sarcini care necesită în mod normal inteligența umană. În cazul televizoarelor, AI poate fi utilizată pentru a îmbunătăți calitatea imaginii și a sunetului.

Ce este 8K Neo QLED?
8K se referă la rezoluția ultra înaltă a ecranului, care este de patru ori mai mare decât 4K. Neo QLED este o tehnologie de afișare dezvoltată de Samsung care utilizează mini LED-uri pentru a produce imagini mai luminoase și mai clare.

Releated

Pentru ce este singura aplicație UL?

Într-o lume în care tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, Samsung continuă să inoveze și să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin interfața One UI. Această interfață, concepută pentru a oferi o experiență mai curată, mai simplă și mai intuitivă, se adresează nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor de dispozitive mobile. One UI este mai mult decât […]