Schimbare Majoră: Xiaomi Înlocuiește MIUI cu un Nou Sistem de Operare

După 13 ani de funcționare, Xiaomi a decis să renunțe la sistemul de operare MIUI și să îl înlocuiască cu un nou sistem de operare, numit HyperOS1. Acest anunț marchează un moment istoric pentru gigantul tehnologic chinez, care a confirmat că HyperOS va fi disponibil la nivel global și va debuta pe seria Xiaomi 1412.

HyperOS este conceput pentru a se potrivi cu gama largă de produse Xiaomi, care depășește domeniul smartphone-urilor. Compania afirmă că noul software va integra întregul său ecosistem de produse din peste 200 de categorii, inclusiv dispozitive inteligente pentru casă, mașini și multe altele1. Deși compania a declarat că HyperOS va fi preinstalat pe seria Xiaomi 14, nu ne-a oferit încă o privire asupra aspectului software-ului. De asemenea, nu avem detalii despre noile sale caracteristici. Se presupune că compania va dezvălui mai multe informații atunci când va lansa noile flagship-uri mai târziu în această lună1.

Lei Jun, fondatorul și CEO-ul Xiaomi, a confirmat dezvoltarea prin intermediul contului său de Twitter/X. El a scris: „Astăzi marchează un moment istoric. După ani de muncă colectivă, noul nostru sistem de operare, Xiaomi Hyper OS, este pregătit să-și facă debutul oficial pe seria Xiaomi 14”2. CEO-ul a informat, de asemenea, că HyperOS va înlocui treptat MIUI pe tabletele și telefoanele mai vechi care îl rulează2.

Deși a fost confirmat că seria Xiaomi 14 va fi prima care va rula Hyper OS, nu există nicio informație despre disponibilitatea noului OS pe alte telefoane Xiaomi la nivel global2. În prezent, există foarte puține informații despre modul în care HyperOS se deosebește de MIUI sau despre noile sale caracteristici. Deoarece va fi lansat cu seria Xiaomi 14, vom afla cu siguranță mai multe despre acesta în noiembrie, când se așteaptă ca seria să devină oficială2.

Releated