Un nou mod de a organiza tab-urile în Google Chrome

Dacă folosiți Google Chrome și sunteți sătui să gestionați o mulțime de tab-uri în browserul dvs. web, ajutorul ar putea fi aproape. Asta pentru că Google testează o nouă funcție care ar putea aduce ordine în haosul tab-urilor dvs. 1. Această funcție, numită Organize Tabs, ar putea să vă ajute să vă organizați mai bine tab-urile și să vă îmbunătățiți experiența de navigare.

Cum funcționează Organize Tabs

Funcția Organize Tabs a fost observată într-o nouă ediție a Google Chrome Canary, o versiune a Chrome care permite utilizatorilor să testeze funcții experimentale1. Această unealtă se află în colțul din stânga sus al browserului. Când faceți clic pe butonul Organize Tabs, browserul va încerca să rearanjeze inteligent tab-urile în grupuri de pagini similare. Astfel, în locul unui amestec confuz de tab-uri diferite, acestea vor fi plasate împreună în grupuri legate. Chrome vă va permite să redenumiți aceste grupuri și ar putea chiar să creeze grupuri de tab-uri automat odată ce a reușit să categorizeze corect tab-urile dvs. 1.

Organize Tabs vs. Tab Groups

Noua funcție nu este foarte diferită de funcția existentă Tab Groups a Chrome1. Aceasta vă permite să păstrați tab-urile legate într-un grup, astfel încât să puteți urmări fiecare site pe care îl aveți deschis. De exemplu, ați putea avea un grup de tab-uri pentru planificarea unei vacanțe și un altul pentru un proiect la care lucrați1. Alți browsere au introdus grupuri de tab-uri, cum ar fi Apple care le-a adăugat în Safari în macOS Monterey și Microsoft care le-a adus în Edge în jurul aceleiași perioade1.

Cum să folosiți Organize Tabs

Pentru a profita de funcția Organize Tabs, asigurați-vă că utilizați versiunea Google Chrome Canary și că aveți activată funcția experimentală1. Apoi, urmați acești pași:

  1. Faceți clic pe butonul Organize Tabs din colțul din stânga sus al browserului.
  2. Lăsați browserul să rearanjeze tab-urile în grupuri de pagini similare.
  3. Redenumiți grupurile după cum doriți și lăsați Chrome să creeze grupuri de tab-uri automat, dacă este posibil.

Prin utilizarea funcției Organize Tabs, ar trebui să vă fie mai ușor să gestionați tab-urile deschise și să interacționați cu ele, închizând cele de care nu mai aveți nevoie1. Acest lucru ar putea face ca experiența dvs. de navigare să fie mult mai plăcută și mai eficientă.

Releated