Windows 11 are modul de economisire a energiei?

Windows 11 oferă un mod de economisire a energiei care vă permite să vă gestionați eficient consumul de energie și să prelungiți durata de viață a bateriei laptopului sau a computerului dvs. Acest articol vă va arăta cum să activați și să optimizați modul de economisire a energiei în Windows 11.

Cum să activați modul de economisire a energiei în Windows 11

Pentru a activa modul de economisire a energiei în Windows 11, urmați acești pași:

  1. Selectați Start > Setări > Sistem > Alimentare și baterie.
  2. La Modul de alimentare, alegeți modul de economisire a energiei.

Rețineți că s-ar putea să nu puteți schimba modul de alimentare dacă este selectat un plan de alimentare personalizat. Dacă nu puteți seta modul de alimentare în setările de alimentare și baterie, deschideți Panoul de control, selectați Sistem și securitate > Opțiuni de alimentare și apoi alegeți un plan de alimentare echilibrat1.

Sfaturi pentru economisirea bateriei în Windows 11

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a extinde durata de viață a bateriei PC-ului dvs.:

  1. Utilizați un mod de alimentare mai eficient: Selectați Start > Setări > Sistem > Alimentare și baterie. Pentru Modul de alimentare, alegeți un mod de alimentare mai eficient2.
  2. Activați modul de economisire a energiei: Acesta poate fi activat din meniul Setări rapide sau configurat din meniul Setări, navigând la Sistem > Alimentare > Economisire energie3.
  3. Aplicați recomandările de energie: Acestea ajustează automat anumite setări, cum ar fi luminozitatea ecranului, pentru a economisi energie. Accesați Start > Setări > Sistem > Alimentare și baterie > Recomandări de energie2.

Întrebări frecvente și explicații ale termenilor utilizați

Modul de economisire a energiei: Un mod de funcționare al sistemului de operare Windows 11 care vă permite să reduceți consumul de energie și să prelungiți durata de viață a bateriei. Acest mod dezactivează sau modifică comportamentul unor funcții Windows care consumă multă energie4.

Recomandări de energie: O colecție de setări care afectează utilizarea energiei de către dispozitivul dvs. Windows 11. Aceste setări pot fi ajustate automat sau individual pentru a economisi energie și a prelungi durata de viață a bateriei2.

Plan de alimentare echilibrat: Un plan de alimentare în Windows 11 care oferă un echilibru între performanță și economisirea energiei. Acesta este recomandat pentru majoritatea utilizatorilor și poate fi selectat în setările de alimentare și baterie1.

Releated

Pentru ce este singura aplicație UL?

Într-o lume în care tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, Samsung continuă să inoveze și să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin interfața One UI. Această interfață, concepută pentru a oferi o experiență mai curată, mai simplă și mai intuitivă, se adresează nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor de dispozitive mobile. One UI este mai mult decât […]