Windows 11 introduce modul de economisire a energiei pentru laptopuri și PC-uri

Microsoft a anunțat recent că va adăuga un mod de economisire a energiei pentru Windows 11 Insiders (Build 26002), care îmbunătățește și extinde opțiunea existentă de economisire a bateriei. Acest nou mod nu se aplică doar laptopurilor, ci și computerelor desktop, oferind utilizatorilor posibilitatea de a economisi electricitate1.

Modul de economisire a energiei este disponibil atât pentru dispozitivele desktop, cât și pentru laptopuri, chiar și atunci când acestea sunt conectate la priză. Funcționează în mare parte la fel ca modul de economisire a bateriei, dar ajută și la economisirea energiei prin “compromiterea unei părți din performanța sistemului”. Acest lucru înseamnă că s-ar putea să nu doriți să îl utilizați în timp ce jucați jocuri pe computer1.

Puteți activa modul de economisire a energiei din meniul Quick Settings sau îl puteți configura din meniul Settings, accesând System > Power > Energy saver. Aici, puteți activa funcția sau puteți alege să o rulați automat de fiecare dată când dispozitivul dvs. atinge un anumit procentaj de baterie1.

Modul de economisire a energiei este în curs de lansare pentru Windows 11 Insiders în canalul Canary. Dacă nu aveți acces la această versiune, puteți utiliza în continuare modul de economisire a bateriei existent, disponibil pentru toți utilizatorii de Windows 11. De asemenea, puteți optimiza consumul de energie cu funcția de recomandări de energie a sistemului, care ajustează automat anumite setări, cum ar fi luminozitatea ecranului, pentru a economisi energie1.

Întrebări frecvente

Ce este modul de economisire a energiei în Windows 11?
Este o nouă funcție introdusă de Microsoft care îmbunătățește și extinde opțiunea existentă de economisire a bateriei. Acest mod nu se aplică doar laptopurilor, ci și computerelor desktop, permițând utilizatorilor să economisească electricitate1.

Cum pot activa modul de economisire a energiei în Windows 11?
Puteți activa modul de economisire a energiei din meniul Quick Settings sau îl puteți configura din meniul Settings, accesând System > Power > Energy saver1.

Ce face modul de economisire a energiei?
Acest mod ajută la economisirea energiei prin “compromiterea unei părți din performanța sistemului”. Acest lucru înseamnă că s-ar putea să nu doriți să îl utilizați în timp ce jucați jocuri pe computer1.

Explicații termeni

Windows 11 Insiders (Build 26002): Este o versiune de testare a sistemului de operare Windows 11, disponibilă pentru utilizatorii care fac parte din programul Windows Insider.

Modul de economisire a energiei: Este o funcție care permite sistemului de operare să reducă consumul de energie prin ajustarea performanței sistemului.

Canalul Canary: Este un canal de lansare pentru versiunile de testare ale sistemului de operare Windows, destinat în principal dezvoltatorilor și testerilor.

Releated

Pentru ce este singura aplicație UL?

Într-o lume în care tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, Samsung continuă să inoveze și să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin interfața One UI. Această interfață, concepută pentru a oferi o experiență mai curată, mai simplă și mai intuitivă, se adresează nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor de dispozitive mobile. One UI este mai mult decât […]