YouTube încetinește încărcarea pentru utilizatorii cu ad-blockere

YouTube a început să îngreuneze vizionarea videoclipurilor pentru utilizatorii care folosesc ad-blockere. Utilizarea acestor instrumente încalcă Termenii și Condițiile de utilizare ale YouTube. În urmă cu câteva luni, site-ul a început să afișeze un mesaj în playerul video care avertiza că “Ad-blockerele încalcă Termenii și Condițiile de utilizare ale YouTube” de fiecare dată când o persoană care folosește un ad-blocker încerca să vizualizeze un videoclip. Pentru a continua, utilizatorii trebuiau să dezactiveze ad-blockerul sau să se înscrie la varianta fără reclame a YouTube, YouTube Premium.

Acum, YouTube a decis să meargă și mai departe și va încetini întregul site atunci când detectează un ad-blocker, conform 9to5Google. Google numește această experiență “vizionare suboptimă”. Mulți utilizatori raportează că site-ul devine lent și nu răspunde până când ad-blockerele nu sunt dezactivate. 9to5Google notează că problema este cauzată de o întârziere artificială în codul YouTube care imită o conexiune la internet lentă. Nu este ceva nou, dar tot mai mulți utilizatori încep să o observe. YouTube Premium, care elimină reclamele de pe YouTube și YouTube Music, costă în prezent 13 dolari.

Întrebări frecvente

Ce este un ad-blocker?Un ad-blocker este un software care blochează sau alterează publicitatea online într-un browser web sau o aplicație.

Ce este YouTube Premium?YouTube Premium este un serviciu plătit oferit de YouTube care elimină reclamele de pe site și oferă acces la conținut exclusiv.

Ce înseamnă “vizionare suboptimă”?“Vizionare suboptimă” este un termen folosit de Google pentru a descrie experiența utilizatorilor care folosesc ad-blockere pe YouTube, unde site-ul devine lent și nu răspunde corespunzător.

Ce este o întârziere artificială?O întârziere artificială este o întârziere introdusă intenționat în codul unui program sau site web pentru a încetini funcționarea acestuia. În acest caz, YouTube a introdus o întârziere artificială pentru a încetini site-ul atunci când detectează un ad-blocker.

Releated

Pentru ce este singura aplicație UL?

Într-o lume în care tehnologia evoluează într-un ritm amețitor, Samsung continuă să inoveze și să îmbunătățească experiența utilizatorilor săi prin interfața One UI. Această interfață, concepută pentru a oferi o experiență mai curată, mai simplă și mai intuitivă, se adresează nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor de dispozitive mobile. One UI este mai mult decât […]